zondag 2 juli 2017

VERSLAG: Karst Jaarsma  

Old Crow Medicine Show

De Old Crow Medicine Show hebben altijd een bijzondere band met Bob Dylan gehad. Het country- en bluesgrassgezelschap is muzikaal erg door Dylan ge├»nspireerd. De bekendste link is echter hitsingle ‘Wagon Wheel’. De eerste coupletten waren in 1973 geschreven door Bob Dylan, Old Crow Medicine Show frontman Keth Secor schreef het nummer 25 jaar later af. Bob Dylan zelf sprak zijn goedkeuring uit.

De band grijpt de 50e verjaardag van het album Blonde On Blonde aan om haar respect te betuigen aan de grootmeester. De Old Crow Medicine Show kwam met het album 50 Years of Blonde on Blonde en een korte tournee. Daarmee wordt ook een uitverkocht Paradiso aangedaan.

Aangezien het een dubbelplaat is bestaat het optreden ook uit twee delen met een korte pauze. De zes muzikanten lopen als een drumband het podium op. Er wordt gelijk een vrolijke ‘Rainy Day Women #12 & 35’ ingezet. Het nummer krijgt dankzij de harmonica en een fluitje een extra vrolijk karakter. Het kenschetst de kwaliteit van de Old Crow Medicine Show. Ze weten de traditionele country muziek een energieke en vrolijke vertolking te geven. De zes muzikanten beheersen verschillende instrumenten en zijn allemaal energieke performers.

Voor de Dylan liefhebbers bevat de setlist geen verrassingen. De vertolkingen doen dat gelukkig wel. De Old Crow Medicine Show zet alle liedjes volledig naar eigen hand. Zanger Critter Fuqua heeft een stem die Dylan dicht benaderd. Hij verzorgt een adembenemende vertolking van ‘One Of Us Must Know (Sooner or Later)’. Er zit een mooie ondersteuning van de viool onder. Het jongste lid Cory Younts speelt een hilarische ‘Leopard-Skin Pill-Box Hat’. Met zijn lange snor en hilarische danspasjes doet hij nog het meest aan Herman Finkers denken. De rest van de Old Crow Medicine Show doet ook een dansje met een knipoog.

Tussen de nummers door vertelt Keth Secor verhalen over de band tussen de Old Crow Medicine Show en Bob Dylan. Het vult de rode draad in de avond mooi aan. De kracht van de band is dat het geen moment als een Dylan eerbetoon voelt. De heren bouwen een feestje waarbij er gesprongen kan worden op de bluegrass nummers en ze kippenvel oproepen met mooie nummers als ‘Just Like A Woman’. Om de avond af te sluiten is er nog een blok met meezingers. ‘Knockin’On Heavens Door’, ‘Blowin In The Wind’ en ‘Wagon Wheel’ zorgen voor een eendrachtig inhaak gevoel. Een mooie afsluiting van een fantastische avond.

https://www.podiuminfo.nl/review/5105/Old_Crow_Medicine_Show_-_3006_-_Paradiso/

100% eens met het verslag. Een geweldige band bezorgde ons een geweldige avond.

Geen opmerkingen: