zaterdag 26 december 2009

Tom Morello van Rage Against The Machine


Ik zag de man net op tv samen met Bruce Springsteen, Nils Lofgren en Steve Van Zandt. Je mag raden, maar Tom speelde ze allemaal onder de tafel.

Tom Morello (New York, 30 mei 1964) is een Amerikaanse musicus die bekend werd als gitarist van Rage Against the Machine en Audioslave. Daarnaast heeft hij zijn eigen soloproject The Nightwatchman.

Morello begon eind jaren '80 als lid van Lock Up. Hierna richte hij met Zack de la Rocha Rage Against the Machine op, die in 1991 doorbrak met de single "Killing in the Name". Ze brachten 4 albums uit, waarvan één coveralbum. Na de opsplitsing van de band voegden Morello, Tim Commerford en Brad Wilk zich bij Chris Cornell om Audioslave te vormen. Zij brachten drie albums uit totdat Cornell in 2007 opstapte. Sinds dat jaar speelde Morello onder het pseudoniem The Nightwatchman en verschenen One Man Revolution en The Fabled City. Zijn meest recente project is Street Sweeper Social Club met The Coup-lid Boots Riley.

Morello verwekt vaak zijn socialistische gedachten in zijn muziek; zo is hij met Serj Tankian lid van Axis of Justice. Ook staat hij bekend om zijn opvallende gitaareffecten. Morello werd door het magazine Rolling Stone op nummer 26 geplaatst in de lijst 100 Beste Gitaristen Aller Tijden.

Geen opmerkingen: