zaterdag 21 november 2009

The Low Anthen op Crossing Border 2009

Het concert tijdens Crossing Border:

God, wat zijn die mensen ongelovelijk goed. Eigenlijk te mooi voor woorden. Ik heb ze nu een tweede maal gezien en ben nog steeds een beetje beduusd. Ze kunnen prachtig zingen, hebben prachtige liedjes en bespelen een ongelovelijk aantal instrumenten.

Ze zijn allen klien van stuk. En wat kan die dame heerlijk schreeuwen. In Februari 2010 komen ze weer. De tickets zijn al besteld.

Paradiso schrijft: "The Low Anthem ontstond in 2006 in Providence, Rhode Island, waar vrienden Ben Knox Miller en Jeff Prystowsky muziek begonnen te maken. Een van hun grootste fans, de klassiek geschoolde Jocie Adams, blijkt een enorme hoeveelheid instrumenten te kunnen bespelen en maakt van het duo een trio. Met tal van verschillende invloeden klinkt de band het ene moment als een rauwe bluesband om vervolgens de sereniteit en verstilling van een Gregoriaans monnikenkoor uit te dragen. Daarbij trekt het trio alle denkbare soorten instrumenten uit de kast, van een vooroorlogs harmonium tot crotales (een soort klassiek slaginstrument met kleine bronzen schijfjes). Een mix van Nick Drake, Fleet Foxes en Tom Waits. Het tweede album `Oh My God, Charlie Darwin´ werd de hemel in geprezen." 100% terecht.

Geen opmerkingen: