zondag 16 november 2008

Inara George & Van Dyke Parks

Donderderdag 20 november as was 't zover. Op Crossing Border 2008 te Den Haag werd de integrale versie van de CD An Invitation van Inara George en Van Dyke Parks uitgevoerd. Samen met het Monderiaan Ensembele. 't Was saai. Inara kan mooi zingen maar heeft geen of nauwelijks uitstraling.

Na de integrale versie was het beurt aan Van Dyke Parks zelf. Dat was wel genieten. Hij speelde een aantal nummers van zijn CD Song Cycle. Ook werden er met Inara nummers gespeeld van Randy Newman, Harry Nillsson en uiteraard Lowel George (Little Feat). Buiten kijf, het hoogte punt van het concert.

Van Dyke Parks is al enige jaren een van mijn favorieten met de CD's Discover America en Song Cycle. Prachtige muziek waarvoor zelf indertijd te weinig aandacht was. Hij heeft ook meegewerkt aan een aantal CD's van de Beach Boys.

Van Dyke Parks heb ik al meerdere keren live mogen beleven. Meestal al begeleider. Ik herinner me nog als de dag van gisteren het concert van Loudon Wainwright begeleid door Van Dyke Parks op piano en Bill Frisell op slide gitaar in Dortmund een aantal jaren geleden.

Geen opmerkingen: