zondag 19 oktober 2008

Ode aan Steve Earle


Een van de grootste muzikanten van van de afgelopen jaren naast uiteraard Bob Dylan, Loudon Wainwright en Joni Mitchell is ongetwijfeld The All American Boy Mr Steve Earle.

Ik heb hem al erg vaak gezien en elke keer verbaas ik me over zijn veelzijdigheid, prachtige stem uit duizenden, zijn oorspronkelijkheid en prachtige teksten en melodien. Ik werd weer geconfronteerd met Steve tijdens het ietwat saaie concert van Joan Baez twee weken geleden. Steve produceeerde de laatste CD van Joan en schreef een een aantal nummers zoals God is God. Mede daarom is het tijd voor een ode aan Steve.

Steve heeft prachtigste CD's gemaakt. Ten eerste The Mountain met The Del McCoury Band. Andere juweeltjes zijn Washington Square Serenade en Just an American Boy. Eigenlijk teveel om op te noemen. Daarom een paar nummers die iedereen zo op YouTube kan vinden:


Het nummer Goodbye - Steve Earl & Emmylou Harris: http://www.youtube.com/watch?v=qYj8lU-0sAQ (met dank aan David Huijzer van altcountry.nl webspot)


Steve Earle - Cooperhead Road: http://www.youtube.com/watch?v=dc86_Weoye0&feature=related Een van zijn mooiste nummers vanwege .. de mandoline.

En tenslotte: Steve Earle and The Dukes met The Revolution starts now: http://www.youtube.com/watch?v=EG8ZUaLACZ8&feature=related

Begin dit jaar zijn we nog naar een concert van Steve Earle geweest. Hierbij foto's van Steve en zijn "huidige" eega: Allison Moorer.
Geen opmerkingen: