donderdag 15 mei 2008

Alison Krauss, muziek van ongekende schoonheid


14 mei 2008 was 't dan zover. Eindelijk mocht ik een concert van Bluegrass Queen Alison Krauss beleven. 6-7 jaar heb ik erop gewacht. Wat een cutie. Wat een talent. En haar muziek: meeslepend, geweldig en met wat voor een gemak. Zelden gezien.

Ze had ook wel een gezelschap om zich heen verzameld. Buddy "OETSI-KOETSI-MAN" Miller, T-Bone Burnett en niet te vergeten Robert Plant. Maar alles goed en wel, 't was toch Alison die alle aandacht trok. Samen met Robert of Buddy, alleen met haar mannen of en a-capella met een aantal van de heren musici. Ze beheerste werkelijk alles tot in de puntjes. Of er nu 10 of 2500 mensen naar 'r kijken. 't Maakt 't meisje uit Illinois - nu Nashville of Austin - niets uit.

't Was een belevenis. Ja, ja 't was een gezamenlijk concert van Robert Plant & Alison Krauss. Maar eigenlijk ook alleen Alison. En ze weet dat als geen ander.
Mijn hoogtepunten waren de nummers Sister Rosetta en Through The Morning en het Fairport Convention nummer: Matty Groves. En het alleen door Robert Plant gezonden nummer Nothing van Townes van Zandt. 't Wachten is nu op de DVD versie van het concert. Van mij mag die zijn van het concert in de Heineken Music Hall.

Geen opmerkingen: